NA24.no

Leyla løslates etter piskeslag

Sist oppdatert:
Internasjonalt press har ført fram. Iranske Leyla M. slipper ut av fengsel tirsdag etter 99 piskeslag.

Den 20 år gamle Leyla Mafi – kjent som Leyla M. ble i oktober 2005 dømt til 99 piskeslag for å ha latt seg misbruke, mishandles og bli solgt til eldre menn gjennom hele oppveksten.

Opprinnelig ble hun dømt til døden for utukt, så til tre og et halvt år. Nå er altså dommen opphevet, men Leyla M. må nå tilbringe åtte måneder i en kvinneinstitusjon, skriver Aftenposten.

Den norsk-iranske legen og menneskerettighetsforkjemperen Mahmood Amiry-Moghaddam sier han ikke er i tvil om at massivt internasjonalt press er årsaken til at Leyla M. nå slipper fri.

- Dette skjer samtidig som menneskerettighetssituasjonen I Iran er verre enn på mange år, sier han til Aftenposten.

Leyla M.s historie er tragisk. Hun skal ha blitt voldtatt av sin bror og tvunget ut i prostitusjon av sin mor da hun var bare åtte år. Hun er blitt pisket og satt i fengsel i forbindelse med to barnefødsler. Da hun ble arrestert, var hun 18 år og jobbet på bordell for en 55-åring som hun hadde blitt solgt til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere