NA24.no

Løft for boligsalget i USA

Salgstakten av brukte boliger øker, mens prisen faller videre.

Salget av brukte boliger steg med 5,1 prosent til 4,72 millioner i februar. Det viser ferske tall fra National Association of Realtors.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Bloomberg News var det ventet at bruktboligsalget ville ligge på 4,45 millioner enheter i årlig salgstakst.

Medianprisen på de solgte boligene falt derimot videre med 15,5 prosent til 165.000 dollar sammenlignet med samme periode året før.

Ved utgangen av februar var det nok brukte boliger til salgs til å dekke 9,7 måneder med tilsvarende etterspørsel.

Existing Home Sales - USA
Tallene for solgte nye boliger kommer månedlige fra det amerikanske handelsdepartementet og er basert på en spørreundersøkelse.

Omtrent samtidig kommer tall for brukte boliger, hvor kilden er en spørreundersøkelse gjort av bransjeorganisasjonen National Association of Realtors . Denne er større enn den for nye boliger, og dermed ansett som noe mer pålitelig.

Disse tallene er ikke blant dem som påvirker markedet mest. For det første er det store feilmarginer og svingninger fra måned til måned. For det andre kommer tallene senere enn tall for påbegynte boliger og nye byggetillatelser for samme måned.

For brukte boliger sesongjusteres tallet og man oppgir hva salget vil tilsvare som årlig takt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere