NA24.no

Løft for Imarex

Tankskip Front Stratus Frontline skip
Tankskip Front Stratus Frontline skip
Handelen med shippingderivater fikk et kraftig løft i november.

Handelen med fraktederivater inne tank- og tørrlast ble nær doblet i verdi i november. Godt hjulpet av et sterkt tørrlastmarked, kan shipping- og energibørsen Imarex se til et kraftig løft i november.

Kraftig løft
Samlet sett ble det handlet derivater tilknyttet skipsfrakt med underliggende verdi på 1,8 milliarder dollar i november, opp fra 965 millioner dollar i oktober. Dermed er november også den klart mest aktive måneden så langt i 2009 for shippingderivater. Målt i antallet omsatte børsposter, så endte handelen på 60.013 børsposter, opp fra 43.515 i oktober.

Det er spesielt handelen med opsjoner som var stor i november, og var mer enn doblet i forhold til oktober. Handelen med forwardkontrakter innen tørrlastsegmentet ble også nær doblet målt i underliggende verdi, mens tank viste en grei oppgang.

Antallet opsjoner med åpen interesse nådde et nytt historisk toppnivå i november med 62.000 børsposter. Opsjonen sto alene for 847 millioner dollar av den nominelle verdien på handelen.

Flatt i energi
Innen området for handel med energiderivater, så var utvikling rimelig stabil. Både antallet transaksjoner og børsposter lå i november på nivå med markedsaktiviteten så langt i 2009. Det ble gjort knappe 31.000 transaksjoner med et samlet volum tilsvarende 1.081 TWh.

Sammenlignet med november i fjor er det imidlertid en økning på 28 prosent både i antall transaksjoner og volum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere