NA24.no

Wall Street, USA1, Børs,
Wall Street, USA1, Børs, Foto: SPENCER PLATT (Scanpix)

Løft på Wall Street

Sist oppdatert:
Børsoppgangen fortsetter i USA.

Høyere råvarepriser og positiv stemning sender opp de amerikanske børsene tirsdag.

Den brede S&P 500 stiger 1,42 prosent til 1.055,23 poeng, mens teknologibaserte Nasdaq stiger 1,65 prosent til 2.079,76 poeng. Dow Jones Industrial stiger 1,21 prosent til 9.715,87 poeng.

Fokus på resultater
Investorene begynner å stålsette seg for starten på rapporteringssesongen for tredje kvartal.

Aluminiumskjempen Alcoa sparker i gang kvartalsesongen i USA onsdag. Selskapet er førstemann av selskapene på Dow Jones-indeksen til å slippe tall.

- Vi er veldig fokuserte på rapporteringssesongen. Markedene gjør det bedre ettersom mange tror på bedre inntjening fra selskapene enn det som er ventet. Råvare - og industriselskaper er muligens stedet å være på kort sikt, sier forvalter Mark Bronzo ved Security Global Investors i New York til Bloomberg News.

Mandag bidro Goldman Sachs til oppgang i finansaksjene med en positiv anbefaling, og den gode stemningen fortsetter i dag. Citigroup er opp 1,3 prosent i førhandelen, mens Bank of America stiger 1,5 prosent.

Boeing-smell
Flyprodusenten Boeing kom tirsdag med en resultatadvarsel. Selskapet forventer at resultatet i tredje kvartal blir negativt påvirket med cirka 1,0 milliard dollar, eller 90 cents per aksje.

Det er som følge av økte produksjonskostnader og at utfordrende markedsforhold påvirker konsernets 747-8 program, opplyser selskapet.

Selskapet venter at første flyvning med 747-8 Freighter-versjonen å skje tidlig neste år. Første leveranse av 747-8 Freighter er nå ventet i fjerde kvartal 2010. Første leveranse av passasjer varianten er planlagt i fjerde kvartal 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere