NA24.no

Libya stenger ambassaden

Foto: Aladin Abdel Naby (Reuters)
Sist oppdatert:
Libya gjør det klart at de stenger sin ambassade i København etter skandalen med Muhammed-tegningene.

Den diplomatiske krisen Danmark har havnet i over Jyllandspostens publisering av tegninger av profeten Muhammed blir bare verre.

Brente Danebrog
Søndag brente palestinere Danebrog på gaten i Gaza. Nå stenger Libya sin ambassade i landet.

Regjeringen i Libya mener Danmark ikke har klart å reagere sterkt nok mot publiseringen av tegningene, som blant annet fremstilte Muhammed som en terrorist, og at de derfor stenger ambassaden.

Den danske regjeringen har ikke involvert seg i medias måte å behandle saken på, og sier ytringsfriheten skal stå sterkt i landet. Det reagerer nå flere arabiske regjeringer på.

Jyllandsposten har publisert en unnskyldning for trykkingene av tegningene, men blir ikke hørt av opprørte muslimer i arabiske land.

Lover økonomiske straffetiltak
- Den fortsatte mangel på respekt danske media viser profeten Muhammed, og fordi danske myndigheter ikke reagerer på dette, har Libya bestemt seg for å stenge sin ambassade i København, heter det i en pressemelding fra Libyas utenriksdepartement.

Libya sier de også vil innføre økonomiske sanksjoner mot Danmark, men spesifiserte ikke hva dette vil innebære.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere