*Nettavisen* Økonomi.

Liechtenstein inngår skatteavtale

Nå mister skatteflyktningene enda et gjemmested.

18.12.10 11:04

De nordiske landene Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island samt de selvstyrte områdene Grønland og Færøyene har den 17. desember 2010 undertegnet informasjonsutvekslingsavtaler med Liechtenstein for å stanse skatteflukt.

Informasjonsutvekslingsavtalene gir skattemyndighetene tilgang til informasjon om alle personer som forsøker å unngå å betale skatt på inntekter og kapitalinvesteringer, og vil også bidra til å avsløre midler som ikke er rapportert i hjemlandet.

Inngått mange avtaler
Siden forhandlinger ble innledet våren 2007, har de nordiske landene inngått informasjonsutvekslingsavtaler med Andorra, Anguilla, Antigua og Barbuda, Aruba, Bahamas, Belize, Bermuda, De britiske jomfruøyene, Caymanøyene, Cookøyene, Dominica, Gibraltar, Grenada, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Liberia, Marshalløyene, Monaco, Montserrat, De nederlandske Antillene, Samoa, San Marino, St. Kitts og Nevis, St. Lucia, Turcs- og Caicosøyene, St. Vincent og Grenadinene samt Vanuatu.

Det nordiske samarbeidet for å stanse skatteflukt drives gjennom et prosjekt i Nordisk ministerråd. Samarbeidet styrker de nordiske landenes forhandlingsposisjon og holder kostnadene nede i landenes forhandlingsarbeid. Av konstitusjonelle grunner inngås avtalene bilateralt. Hver enkelt avtale skal behandles i landets parlament før den blir gyldig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.