NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90
Fornebu 20150213. Olje- og energiminister Tord Lien (FrP) under overrekkelsen av plan for utbygging og drift (PUD) for oljefeltet Johan Sverdrup fra Statoil og partnerne Lundin Norway, Maersk Oil og Det norske oljeselskap på Fornebu fredag morgen.
Fornebu 20150213. Olje- og energiminister Tord Lien (FrP) under overrekkelsen av plan for utbygging og drift (PUD) for oljefeltet Johan Sverdrup fra Statoil og partnerne Lundin Norway, Maersk Oil og Det norske oljeselskap på Fornebu fredag morgen. Foto: Audun Braastad (NTB Scanpix)

Lien kaller Sverdrup-selskapene inn til møte

Selskapene som eier det gigantiske Johan Sverdrup-feltet, er kalt inn til et møte hos olje- og energiminister Tord Lien (Frp) for å diskutere striden om eierfordelingen.

Møtet finner sted onsdag denne uka, og ved siden av eierstriden er også den videre prosessen framover tema på møtet, skriver Dagens Næringsliv.

Det er selskapene Statoil, Lundin Norway, Petoro, Det norske oljeselskap og Maersk Oil som sitter på feltrettighetene, men partene klarte selv ikke å komme til enighet om eierfordelingen innen fristen.

Det er uklart om statsråden selv kommer til å redegjøre for hvordan eierstriden skal avgjøres, eller om selskapene har mulighet til å gi sitt syn på prosessen, og om det eventuelt er andre punkter på agendaen, skriver avisen.

Både statlige Petoro og Det norske oljeselskap kjempet for å få en høyere andel i feltet enn de øvrige lisenspartnerne ønsket. Men etter et møte med statsråden like før fristen for å levere en plan for utbygging og drift av oljefeltet gikk ut 13. februar, aksepterte Petoro en lavere eierandel i et møte med Lien. Det norske nektet å godta eierandelen.

Inntil videre er det Statoils forslag til fordeling som ligger til grunn. I denne fordelingen får Statoil 40,0 prosent, Lundin 22,1 prosent, Petoro 17,8 prosent, Det norske oljeselskap 11,9 prosent og Maersk Oil 8,1 prosent.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere