NA24.no

Lighthouse klare med emisjon

Oppdrettsselskapet Lighthouse Caledonia håper på minst 150 millioner fra emisjon.

Oppdrettsselskapet Lighthouse Caledonia som har sin base i Skottland har nå fremforhandlet en restruktureringsløsning med sine kreditorer. En endelig gjennomføring av planen fordrer at det tidligere Marine Harvest-selskapet får på plass en emisjon på 150 til 200 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet vil tilby nye aksjer på emisjonskurs 10 øre når de nå frir til eksisterende aksjonærer og nye investorer. Det er DnB Nor Markets og RS Platou Markets som håndterer emisjonen.

Pakkeløsning
Forhandlingene med kreditorene har ført til en løsning hvor blant annet Lighthouse skal selge eiendeler for 2,85 millioner pund, hvorav Marine Harvest skal kjøpe anlegget i Loch Seaforth for 2,35 millioner pund.

Salgene vil føre til en reduksjon i forventet slaktevolum i 2009 med 2.000 tonn til 23.500 tonn. Videre skal det selges biomasse for 2 millioner pund til Ewos.

Løpetiden på den langsiktige gjelden økes fra fem til åtte år, mot at salsggevinsten brukes på nedbetaling. Videre gjøres kortsiktig lån på 3,6 millioner pund om til et langsiktig lån med samme løpetid som øvrig langsiktig gjeld.

Foreløpige tall
I forbindelse med refinansieringsplanen og emisjonen har Lighthouse lagt frem foreløpige tall for fjerde kvartal 2008. De viser inntekter på 8 millioner pund og et driftsresultat på minus 2,9 millioner. Slaktevolumet i perioden var på 3.332 tonn.

Lighthouse vil be Oslo Børs om at aksjene forblir suspendert fra handel frem til 16. februar. Emisjonen stenges 13. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere