*Nettavisen* Økonomi.

Lik pris uansett størrelse

Gjør BH-prisene like for alle kvinner.

28.01.08 20:30

Britiske kvinner kan notere en ny seier for likestillingskampen.

NA24 - din næringslivsavis

Fra nå av vil nemlig BH-prisen bli den samme, uansett hvilken bryststørrelse de måtte ha. Dette er satt i gang av ASDA, et datterselskap av den amerikanske kjempen Wall Mart. ASDA er Storbritannias nest største matvarekjede, men selger, som morsselskapet, en rekke andre varer, inkludert kvinneundertøy.

Vil stoppe fordommene
- Vi setter en stopper, en gang for alle, på en av de siste fordommene – den som gjelder storbrystede kvinner, sier merkedirektør Fiona Lambert i en kommentar, ifølge Reuters.

- Fra nå vil alle brystholdere hos George (Wall Mart merke red.anm.) koste det samme om det er A-cup eller F-cup, forteller Lambert.

Knuser fordommer?
At prisforskjeller på BH-er skal ha vært kjernen til fordomsproblemet noen kvinner med store bryster opplever er kanskje litt søkt. Man kan spørre seg om kvinner nå føler seg likt behandlet i alle situasjoner, uavhengig av bryststørrelse, men likestillingsarbeidet er i hvert fall kommet et steg videre.

Feminister jubler kanskje ikke av den grunn. Gruppen har til tider hatt et problemer med BH-en. Det er blitt hevdet at den føyer seg inn i rekken av plagg som korsettet, som tar sikte på å endre kvinnekroppen for å konformere til mannens forventninger. Likevel er motstanden mot BH-en betydelig overdrevet. BH-brenning, for eksempel, er bare en myte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag