*Nettavisen* Økonomi.

Like stor som «kjæresten» Anne-Kat.

Foto: NRK/Adrian Møller Haugan

De slåss om seerne på hver sin kanal, men snart blir de kjærester i samme program.

27.02.13 12:46

Tirsdag hadde «Typen til» premiere på NRK3. I løpet av åtte programmer skal Leo Ajkic være kjæresten til åtte kjente norske kvinner.

Det første programmet ble sett av 148.000 seere. Det er nesten tre ganger så mye sammenlignet med «Dama til» på NRK3 i høst.

– Jeg håper at serien vil vokse videre. Du vet, det første programmet ble sluppet på nett, så kanskje mange så det før det kom på TV, sier Leo Ajkic til Nettavisen NA24.

Kunne hatt flere seere

Ajkic, kjent fra blant annet NRK-seriene «Trygdekontoret» og «Leo og u-landslaget», var tirsdag kjæreste med komiker Else Kåss Furuseth.

– Jeg har bare fått positive tilbakemeldinger på programmet. Kanskje vi hadde hatt 50.000 seere til hadde det ikke vært for fotballkampen som gikk på en annen kanal, hvem vet?, sier han.

Like store

TV-ekspert Thomas Høiby i mediebyrået Mindshare sparer ikke på superlativene.

– Dette er en selvforklarende bra. Andelen på 13,5 prosent er kjempebra for NRK3. Til sammenligning hadde det første programmet av «Dama til» med Live Nelvik 53.000 seere, sier han til Nettavisen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

Leo Ajkic skal i programserien blant annet være typen til Anne-Kat Hærland. Hun er for tiden aktuell med «Anne-Kat.» på TVNorge.

Det programmet hadde premiere for noen uker siden og har slitt med dårlige seertall siden oppstarten. Tirsdag kveld rett før «Typen til» var hun tilbake på luften.

Les også: - Ikke aktuelt å fjerne Anne-Kat.

– Programmet tok seg opp igjen fra 132.000 seere forrige tirsdag til 150.000 seere denne. Jeg tror dette trenger litt tid å få satt seg. Programmet er veldig godt likt blant de eldre. Det synes jeg er veldig positivt, sier Høiby.

Halvparten over 50 år

Nesten 50 prosent av seerne til Hærland er over 50 år. Det er ganske annerledes enn for et typisk TVNorge-program.

– Programmet kan nå 250.000 seere, og på sikt kanskje mer, fortsetter Høiby i Mindshare.

Følg Nettavisen NA24 på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.