NA24.no

Likviditetsskvis i Exense

IT-selskapet melder om "vesentlige svakheter i konsernets ledelse" med tanke på likviditetssituasjonen. Må ta forbehold om at lover og regler er fulgt.

Den nye ledelsen i IT-selskapet Exense benytter første mulighet til å rydde i skapet.

NA24 - din næringslivsavis

Ved fremleggelsen av resultatene for andre kvartal melder den nye ledelsen om "vesentlige svakheter" og i resultatrapporten skriver styret at det tar forbehold om at regelverket er fulgt med grunnlag i avdekkete svakheter.

Styret vil nå innkalle til ekstraordinær generalforsamling for fremleggelse av en handlingsplan som skal sikre aksjonærverdiene.

I begynnelsen av august ba styret revisor om å gjennomføre en begrenset revisjon av selskapets og konsernets halvårsregnskap, og en ny erklæring for halvårsrapport vil foreligge innen 16.september.

Snudd pluss til minus
Tallene viser at Exense sliter med et underskudd i kvartalet, etter å ha levert gode tall i første kvartal. Omsetningen for kvartalet endte på 13,4 millioner kroner, mot 12,0 millioner samme kvartal i fjor. Det er imidlertid en kraftig svekkelse fra første kvartal, da omsetningen var på nærmere 23 millioner.

EBITDA endte i andre kvartal på -1,9 millioner kroner mot -4,4 millioner samme kvartal i fjor. Resultatet før skatt endte på -3,6 millioner kroner mot -6,1 millioner i fjorårets andre kvartal.

Likviditetsskvis
Selskapet hadde ved utgangen av juni 3,7 millioner kroner i kontanter og 17,7 millioner i fordringer. Den kortsiktige gjelden var på samme tidspunkt 33,5 millioner kroner.

Ser vi på hele balansen utgjør immatrielle eiendeler hele 46 millioner kroner, mens egenkapital er på 15,6 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere