NA24.no

Foto: Arkivbilde / Arne Lutro (Mediehuset Nettavisen)

Lillestrøms fastrentelån fra helvete

Et fastrentelån er blitt rene marerittet for Lillestrøm Sportsklubb.

Salg av eiendom skal være Lillestrøms redningsbøye for å overleve økonomisk. Men overkurs på 55 millioner på fastrentelån sender hele balansen i dundrende minus. Det skriver Finansavisen mandag.

For to uker siden kunngjorde Norges Forballforbund at klubben er i rød sone og må følge deres finansielle oppfølgingsplan for ikke å få sanksjoner i form av poengtrekk eller i verste fall degradering til andredivisjon.

Forrige uke uttalte styreleder Heidi Scheie i lokalpressen og bekreftet at klubben mangler minst 45 millioner kroner. Klubben har i hele år slitt med å betale regningene, og var på nippet til å få strømmen kuttet av Hafslund grunnet manglende betaling, skriver Finansavisen.

Ett av styrets tiltak for å få klubben på økonomisk fote, er å selge unna eiendom i klubbens heleide datterselskap Åråsen Eiendom, og Skedsmo kommune er blitt tilbudt LSK-Hallen for 65 millioner kroner, godt under taksten på 80 millioner.

Åråsen Eiendom sto ved utgangen av fjoråret bokført med tomter og eiendom verdt 263 millioner, og gjeld på 251 millioner kroner, men i et prospekt fra september i år er gjelden oppgitt til 256 millioner kroner, hvorav 248 er til Nordea.

Da LSK-Hallen ble bygget og finansiert via Nordea, ble dette gjort med fastrentelån. Med lav rente de siste årene, har disse lånene en overkurs på 55 millioner kroner.

Finansavisen kjenner ikke til hvorvidt overkursen er på ett eller flere lån, men et salg av hallen vil kunne aktivere hele eller deler av overkursen.

- Dette ønsker jeg ikke å kommentere, sier styreleder Heidi M. Scheie til Finansavisen.Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere