NA24.no

SITTER FENGSLET: Lime-gründer Sajjad Hussain skal ha blitt presset for en million av to tidligere ansatte. Kort tid senere ble han pågrepet og siktet for grov menneskehandel. Foto: Dagligvarehandelen
SITTER FENGSLET: Lime-gründer Sajjad Hussain skal ha blitt presset for en million av to tidligere ansatte. Kort tid senere ble han pågrepet og siktet for grov menneskehandel. Foto: Dagligvarehandelen

Lime-sjefen skal ha blitt presset for én million kroner av varslere

Sist oppdatert:
Les den utrolige historien om hva som skal ha skjedd i forkant av arrestasjonen.

Lime-sjef Sajjad Hussain (37) skal ifølge kilder ha blitt kontaktet av to av sine tidligere ansatte i sommer. De mislikte sterkt at de hadde fått sparken.

Sikre kilder sier til Nettavisen at de to krevde én million kroner av Hussain for ikke å gå til politiet. Noe Hussain blankt avviste.

Kort tid senere gikk politiet til pågripelse av Lime-sjefen på Gardermoen idet han skulle gå ombord i et fly på vei til Portugal. Han er nå siktet for grov menneskehandel, og sitter varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

- Saken har minst to sider
De to tidligere Lime-ansatte - den ene fra Nepal og den andre fra Pakistan - skal nå være hentet til Norge av norske myndigheter og satt inn i politiets vitnebeskyttelsesprogram. De har skiftet identitet og fått oppholdstillatelse.

- Jeg kan ikke kommentere etterforskningen, men legger til grunn at dette vil bli avdekket nærmere. Saken har minst to sider, sier Hussains forsvarer, John Christian Elden, til Nettavisen.

- TO SIDER: John Christian Elden forsvarer Lime-gründeren. Han vil ikke kommentere etterforskningen, utover at saken har minst to sider.


Det var tirsdag denne uken at Lime-saken eksploderte. Etter mistanke om at de bedriver grov menneskehandel, skatteunndragelse, bedrageri og bruk av andres identitet gikk politiet, skattekrim og tollvesen til aksjon mot 20 av kjedens butikker.

Så langt er 19 pågrepet, hvorav 11 fremstilles for varetektsfengsling torsdag. Politiet utelukker ikke flere pågripelser, og sier saken er svært omfattende.

- Smaker ikke av et demokrat
Forsvarer Elden misliker sterkt fremgangsmåten til politiet i saken, noe han ga klart uttrykk for i Nettavisen onsdag.

Fakta: Fakta om Lime-saken:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Politiet og flere etater har aksjonert mot 20 butikker i Rælingen, Oslo, Bærum, Asker, Sandefjord, Larvik og Ski.

* Det er mistanke om grov menneskehandel, skatteunndragelse, bedrageri av Nav, lånebedrageri, bruk av andres identitet og skimming.

* Ni andre butikker i kjeden blir kontrollert. Det er også ransakinger hjemme hos flere siktede.

* Politiet har identifisert et antall mennesker som antas å være ofre for menneskehandel.

* Ofrene kommer fra Pakistan og Nepal.

* Til sammen 280 personer deltok i aksjonen. 210 var fra politiet.

* Ti politidistrikt deltok, i tillegg bistår Kripos og Økokrim.

* Andre kontrolletater som er involverte: Nav, skatteetaten, tollvesenet, Utlendingsdirektoratet og Næringsetaten i Oslo. (©NTB)

- Politiets aktive bruk av media, at de tar med seg journalister og fotografer på razzia for å gi mediene gode vinklinger for politiet og skattekrims sak, smaker ikke av et demokrati, sa Elden.

- Det er åpenbart at noen i politiet eller skattekrim bevisst bryter norsk lov med å bryte taushetsplikten og rettslige pålagte medieforbud. Men ut fra erfaring har jeg liten tro på at politiet får den straff de burde hatt hvis loven var lik for alle, fortsatte han.

LES HER: - Politiet har bevisst brutt norsk lov

Les også: Lime-saken: Moren fengslet - faren hastesendt til sykehus

Les også: Politiet har funnet store pengesummer i Lime-saken
Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere