Lime-vitne fikk oppholdstillatelse

Flere Lime-butikker er under etterforskining av skattemyndigheter og politi. Her fra stengt Lime på Tøyen

Flere Lime-butikker er under etterforskining av skattemyndigheter og politi. Her fra stengt Lime på Tøyen Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Kan være aktuelt for flere som vitner.

Oslo (NTB): Ofre for menneskehandel kan få oppholdstillatelse dersom de vitner mot bakmennene. Minst ett av politiets vitner i saken mot butikkjeden Lime har allerede fått opphold.

Etterforskningsleder Åsmund Yli ved Romerike politidistrikt bekrefter overfor Aftenposten at det er gitt oppholdstillatelse til én eller flere i forbindelse med opprullingen av Lime-saken.

– Jeg kan ikke være mer konkret av hensyn til etterforskningen, sier politiinspektøren.

Politiet har fått hjelp fra UDI i Lime-saken, hvor flere er siktet for grov menneskehandel.

– Personer som kan ha vært utsatt for menneskehandel, kan få oppholdstillatelse for å bryte med miljøet og eventuelt senere vitne mot bakmennene, UDI har bistått politiet i denne aksjonen slik at de kan ivareta mulige ofre, sier avdelingsdirektør Karl Erik Sjøholt i UDI.

Advokat John Christian Elden, som forsvarer den antatte hovedmannen i saken, Lime-gründer Sajjad Hussein, mener det er problematisk for sannhetsgehalten i et vitnes forklaringer når en oppholdstillatelse «ligger i potten». Hans klient ble alt i sommer kjent med at en slektning hadde fått tilbud om oppholdstillatelse, opplyser Elden.

– Slektningen har fortalt at politiet lovet ham oppholdstillatelse hvis han ville forklare seg på en måte som ville være til ulempe for min klient, sier Elden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.