NA24.no


GÅR UTOVER FLERE: Konkurser rammer større selskaper enn før.
GÅR UTOVER FLERE: Konkurser rammer større selskaper enn før. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Lindorff: Stadig større selskaper går konkurs

Andelen selskaper som konkurs i Norge har flatet ut, men konkursene rammer selskaper med flere og flere ansatte.

Det viser tall fra Lindorff, gjengitt i Finansavisen.

De siste 15 årene har antall ansatte per konkursrammet aksjeselskap i Norge variert. Bunnivået var på 0,6 ansatte i 2007 og økte til et snitt på 3 ansatte per konkurs i både etter dot com-boblen og etter finanskrisen. Nå er det i snitt 7,5 ansatte i AS-ene som går konkurs, høyere enn på mange år.

Ifølge Lindorff er det ikke slik at store enkeltkonkurser trekker opp ansattsnittet. Det er heller ikke slik at snittet er høyere i regionene der det har gått hardt utover ansatte i petroleumsrelaterte næringer: Det er noen regionale forskjeller, men gjennomsnittlig antall ansatte i konkursselskapene er fem eller høyere i alle landsdeler.

Antall konkurser var ventet å øke etter oljeprisfallet, og de 12 månedene fram til og med 1. kvartal var det 8,7 prosent flere konkurser enn i de foregående 12 månedene. I samme periode har imidlertid antall aksjeselskaper steget, så konkursandelen holder seg stabil.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere