*Nettavisen* Økonomi.

LinkedIn-sjefens beste råd for hvordan du får en vellykket karriere

LINKEDINs toppsjef Jeff Weiner deler karriereråd i et intervju med Oprah Winfrey. Foto: Chip Somodevilla (Afp / NTB scanpix)

En av USAs mest respekterte ledere med et godt råd.

NEW YORK (Nettavisen): Jeff Weiner er ifølge Business Insider en av USAs mest respekterte ledere.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

LinkedIns toppsjef har på seks år ledet selskapet til enorme framganger, med 364 millioner registrerte brukere, kontorer i 30 land og en markedsverdi på 282 milliarder kroner.

Glassdoor rangerte ham også som den beste CEO-en i 2014.

Det er derfor verdt å lytte når Weiner kommer med karriereråd.

45-åringen gjorde nettopp dette i et intervju med Oprah Winfrey nylig. Der fortalte han at han stadig blir forbauset over at folk flest ikke stiller seg selv det mest essensielle spørsmålet av alle som handler om ens egen karriere og jobbtilfredshet.

- Når folk spør meg hvordan de kan maksimere sannsynligheten for at de oppnår karrieremålene sine, og dette vil høres ut som en forenkling, sier jeg at det starter med å stille deg selv spørsmålet «Hva er det du til syvende og sist ønsker å oppnå?», sa Weiner.

- Det er forbløffende hvor ofte jeg setter meg ned med noen som er fem eller sju år inn i karrierene sine og misfornøyde, og har blitt revet med i en strøm av muligheter, forfremmelser eller penger, i stedet for å ta seg tid til å spørre seg selv hva det egentlig er de ønsker.

Weiner mener at når en arbeidstager finner ut det punktet hvor ens kvalifikasjoner krysser ens interesser eller pasjoner, finner arbeidstageren et mål og da får karrieren som regel et kraftig oppsving.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.