*Nettavisen* Økonomi.

Listhaug: Bøndene er inntektsvinnere

Landbruksminister Sylvi Listhaug og leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, på fredagens pressekonferanse etter at Bondelaget og staten kom til enighet om årets jordbruksoppgjør. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) berømmer Norges Bondelag for ansvarlighet i jordbruksforhandlingene og utpekte bøndene som årets inntektsvinnere i Norge.

På en pressekonferanse fredag kveld sa Listhaug at årets oppgjør føyet seg inn blant flere gode for bøndene de siste årene. Hun sa også årets gode oppgjør for bøndene satt langt inne for regjeringen i en tid der arbeidstakere i andre næringer mister jobben.

– Også neste år vil bøndene bli inntektsvinnere med en lønnsøkning på 3,75 prosent som denne avtalen innebærer. Det vil si at man har hatt en lønnsøkning fra 2014 til 2016 på 12,75 prosent sa Listhaug.

Listhaug kom med kraftig refs av Norges Bonde- og Småbrukerlag som brøt forhandlingene med staten fredag ettermiddag. Hun ramset opp at organisasjonen hadde brutt fem av de seks siste forhandlingene med staten og sa den ikke på noen måte tok et ansvar.

– De tar på ingen måte det samme ansvaret som Norges Bondelag gjør, sa Listhaug da hun presenterte enigheten mellom staten og Bondelaget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.