NA24.no


Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil gjøre det enklere for asylsøkere å komme tidlig i jobb.
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil gjøre det enklere for asylsøkere å komme tidlig i jobb. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Listhaug lemper på jobbkrav for asylsøkere

Sist oppdatert:
Regjeringen vil fjerne kravet om at flyktninger må ha gjennomført asylintervjuet før de får lov til å jobbe her til lands, melder TV 2.

Forslaget er en del av stortingsmeldingen om integreringspolitikken som innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) legger fram onsdag.

– De som skal inn på det norske arbeidsmarkedet, skal vi kjenne identiteten til – vi skal vite hvem de er. Men dersom du har stor sannsynlighet for å få være i Norge videre, få opphold, skal du kunne få begynne å jobbe, sier hun til kanalen.

Nettopp å få avklart identiteten til asylsøkere som kommer til Norge, har lenge vært et viktig argument mot å gi disse personene mulighet til å jobbe før intervjuet hos Utlendingsdirektoratet (UDI) er gjennomført.

Agenda-tilknyttede Sylo Taraku, som er aktuell med en bok om integrering, tror det nye tiltaket får begrenset effekt, nettopp fordi kravene til identitetsavklaring er strenge, ifølge TV 2. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere