NA24.no

Lite action i New York

Sist oppdatert:
Laber start på børsdagen i USA.

Stemningen etter gårsdagens rally på Wall Street har lagt seg noe. De amerikanske børspilene peker nedover fredag.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

S&P 500 faller 0,09 prosent til 919,37 poeng, mens teknologibaserte Nasdaq er opp 0,13 prosent til 1.831,55 poeng. Industriindeksen Dow Jones faller 0,11 prosent til 8.461,23 poeng.

Bruker mer
Det skjer etter at et større tap enn ventet for minnebrikkeselskapet Micron Technology Inc. overskygget nyheten om at forbruket i mai steg for første gang på tre måneder bruker amerikanerne mer.Husholdningenes forbruk steg med 0,3 prosent i mai. Det viser en rapport fra det amerikanske handelsdepartementet.

Samtidig steg inntektene med 1,4 prosent. Økonomene hadde på forhånd forventet at forbruket ville bedre seg med 0,3 prosent, mens inntektene ville vise en vekst på 0,4 prosent. Det viser estimater innhentet av Bloomberg.

Kjerneprisindikatorene PCE steg med 0,1 prosent i mai. Det var i henhold til forventningene.

Handelsdepartementet har også revidert tallene for april, og de viser at inntektene økte med 0,7 prosent, mens forbruket utviklet seg helt flatt. Opprinnelig meldte departementet en økning på 0,5 prosent i inntektene og et fall på 0,1 prosent i forbruket. Amerikanerne er også blitt flinkere til å spare. Spareraten lå i mai på 6,9 prosent av disponibel inntekt. Det er en bedring fra 5,6 prosent i april og 4,3 prosent i mars, og det høyeste nivået siden september 1993.

Lavere etterspørsel
Micron, som er USAs største produsent av minnebrikker sier at etterspørselen etter produktene er mindre og industrien får mindre har senket prisene.

- Det er en lang vei frem til vi er friskmeldt, men jeg vil tro at det verste er gjort unna. I likhet med økonmiske nøkkelttall vil vi se en god blanding fra selskapenes kvartalsrapporter denne runden, sier Manoj Ladwa ved ETX Capital i London til nyhetsbyrået Bloomberg.

Ifølge en undersøkelse fra Bloomberg falt overskuddet hos de 494 selskapene som har levert kvartalstall siden 7.april i snitt med 31 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere