*Nettavisen* Økonomi.

Lite imponert over pengebruken

Foto: Berit Almendingen (Nettavisen)

Høyre-siden lar seg ikke imponere over regjeringens reviderte budsjett.

15.05.09 10:48

Norge har aldri brukt mer penger, og hele 130 milliarder oljekroner sprøytes inn i økonomien dersom regjeringens forslag til revidert statsbudsjett.

NA24 -din næringslivsavis

Men opposisjonen lar seg ikke imponere. Ulf Leirstein, Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann, skriver i en pressemelding at grepene regjeringen nå tar hovedsakelig er tekniske justeringer.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Slik jeg leser regjeringens forslag, er det umulig å konkludere med noe annet enn at Kristin Halvorsen ser seg ferdig med finanskrisen, skriver Leirstein i pressemeldingen.

- Regjeringen bruker ikke mulighetene som finanskrisen gir oss til å satse på fremtiden. Verken i form av å legge mer til rette for vekst i små og mellomstore bedrifter eller skattelette til folk flest, melder Fremskrittspartiet.

Leirstein viser til at revidert budsjett beløper seg til 3,8 milliarder kroner i justeringer, der over én milliard er bundet opp i såkalt regelbundne utgifter.

Høyres finanspolitiske talsmann, Jan Tore Sanner, er heller ikke imponert.

- Regjeringen kommer ikke med noen nye tiltak for å møte den økende arbeidsledigheten. Det blir 5 000 nye ledige hver måned, og 50 000 bedrifter står i fare for å gå konkurs, skriver Høyre i sin pressemelding.

- Høyre mener Regjeringen må bruke hele verktøykassa for å trygge jobbene og sikre at Norge kommer styrket ut av krisen. Derfor vil Høyre foreslå lavere arbeidsgiveravgift, mer bedriftsintern opplæring og mer penger til høyere utdanning og forskning, sier Jan Tore Sanner, finanspolitisk talsmann i Høyre.

Høyre reagerer også på at det ikke er noen reell satsning på høyere utdanning.

- Etter år med kutt og underfinansiering, er det behov for sterkere innsats. Regjeringen svikter nok en gang når de ikke retter opp tidligere års feilskjær. Dette var deres siste sjanse. Vi kan nå konstatere at ny giv for høyere utdanning krever en ny regjering, skriver Sanner.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.