NA24.no

Halvt nedsenkbar borerigg Semi-rigg
Halvt nedsenkbar borerigg Semi-rigg Foto: AFP (Scanpix)

Lite oljefunn ved Alvheim

Sist oppdatert:
Marathon Oil har gjort et funn sør for Alvheim-feltet.

Marathon Petroleum Norge AS, operatør av utvinningstillatelse 203, har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 25/4-10 S, melder Oljedirektoratet torsdag.

Brønnen, som påtraff olje, ble boret om lag seks kilometer sør for produksjonsskipet på Alvheim-feltet i midtre del av Nordsjøen. Brønnen påtraff olje i sju meter mektige sandsteiner i Hermod-formasjonen.

- Størrelsen på funnet er foreløpig beregnet til å være mellom 0,5 og 1,5 millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbar olje, opplyser OD.

Brønnen ble ikke testet, men det er utført datainnsamling og prøvetaking. Rettighetshaverne i utvinningstillatelsen vil evaluere funnet for å vurdere om det kan produseres mot produksjonsskipet på Alvheim-feltet.

Brønnen er den sjette letebrønnen i utvinningstillatelse 203, som ble tildelt i 15. konsesjonsrunde i 1996.

Brønnen ble boret av boreinnretningen Transocean Winner, som fortsetter med boring av undersøkelsesbrønn 25/4-10 A i samme utvinningstillatelse.

Marathon har en eierandel på 65 prosent i lisensen, mens ConocoPhillips og Lundin Petroleum har henholdsvis 20 og 15 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere