NA24.no

Line Holdal Parkeringsbot
Line Holdal Parkeringsbot Foto: Montasje Avisa Nordland

Liten tastefeil kostet henne 750 kroner

Line fikk parkeringsbot selv om hun hadde betalt.

Line Holdal brukte appen EasyPark da hun parkerte inne i Torggarasjen i Bodø 13. november. Hun betalte fram til kl. 13.38, og ble mildt sagt overrasket da hun fant en parkeringsbot festet til frontruta. Boten ble utstedt ti minutter før parkeringen utløp.

- Det viser seg at jeg hadde tastet en bokstav på registeringsnummeret feil i appen da jeg registrerte betalingen, sier hun til Avisa Nordland .

Hadde betalt
Holdal aksepterer at hun tastet feil, men synes likevel det er for drøyt å måtte betale 750 kroner i bot, all den tid hun faktisk betalte for parkeingen.

- Det er jo nettopp det som er så håpløst. Jeg snakket med parkeringsvakten som skrev ut bota, men for døve ører. Jeg prøvde å forklare hva som hadde skjedd, men det nyttet ikke.

Les hele saken på Avisa Nordland

Holdal har kvitteringer på at hun faktisk sto lovlig parkert da boten ble utstedt.

Alle kan gjøre feil
- Alle kan jo gjøre en liten tastefeil, så jeg synes det er merkelig at Q-Park som ga meg boten, fortsatt står på sitt, og bare skylder på EasyPark. Jeg har snakket med begge selskapene, men de skylder bare på hverandre og sier det er min feil som gjorde en tastefeil. Hadde jeg stått ulovlig, så hadde det vært en helt annen sak, men her har jeg faktisk betalt og har kvitteringer på det, sier hun.

Markedsdirektør i Q-Park, Kjetil Bratseth forteller til an.no at de har registrert en klage fra Line Holdal.

- Vi registrerer at det er mottatt en klage på denne saken i dag. Denne er foreløpig ikke behandlet. Det er førers ansvar å sørge for at betaling via EasyPark blir utført med korrekt kjennemerke, sier han og påpeker at på et generelt grunnlag så vil ikke slike brukerfeil føre til ettergivelse av kontrollavgiften.

Men Line Holdal har ingen planer om å betale.

- Kommer du til å betale?

- Nei, det gjør jeg ikke, avslutter hun

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere