NA24.no

Litt ned på børsen

Sist oppdatert:
Små utslag på Oslo Børs.

Oslo Børs faller noe tilbake mandag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Ikke uventet er det tynt volum som preger handelen i denne morgenen. Hovedindeksen er ned 0,21 prosent til 218,22 poeng.

Dollarfall
Dollaren har svekket seg og det bidrar til at oljeprisen stiger noe rett etter helgen. I tillegg har det kommet flere signaler om at de kan komme nye kutt fra OPEC. I forrige uke reduserte oljekartellet produksjonen med 2,2 millioner fat per dag, og har siden september vedtatt å kutte produksjonen med 4,2 millioner fat per dag. Usikkerhet om de klarer å overholde hva de lover gjorde at utslagene i oljemarkedet ikke ble slik de hadde håpet.

Tidligere har medlemslandene vist vekslende vilje til å holde disiplinen når produksjonen skal kuttes. Hovedproblemet til OPEC er at oljeprisen har svekket seg dramatisk i takt med dalende etterspørsel.

Mandag morgen koster kontraktene på et fat nordsjøolje med levering i februar 44,4 dollar ved råvarebørsen i London. En dollar koster 6,96 kroner.

Les mer: Oljeprisen stiger

StatoilHydro blir sendt ned 1,60 prosent til 110,80 kroner, mens Seadrill faller 2,11 prosent til 51,10 kroner.

Solenergiselskapet REC er sammen med Yara opp 1,42 prosent til 64,30 kroner og 0,73 prosent til 138,25 kroner.

Emisjon
Hurtigruten er nå nærmere en løsning på finansieringsutfordringene de har slitt med. I forbindelse med en omfattende restrukturering av hele selskapet har de nå fått med seg aksjonærene på en kapitalutvidelse. Emisjonen er på 313,85 millioner kroner og er allerede tegnet av de største aksjonærene og obligasjonseierne. I tillegg er det planlagt en reparasjonsemisjon på 125 millioner kroner.

Tegningskursen er satt til 1 kroner per aksje. Aksjekursen i Hurtigruten faller 22,02 prosent til 8,50 kroner.

Følg utviklingen på Oslo Børs

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere