NA24.no

Litt opp etter stup

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)
Oljeprisen henter seg noe inn igjen.

Oljeprisen gjorde et svalestup etter nye lagertall onsdag. Torsdag morgen var imidlertid nedturen stoppet opp, og hentet seg litt inn igjen.

Onsdag kveld norsk tid var et fat Brent-olje for levering i januar med 2,72 dollar til 72,47 dollar. På morgenkvisten torsdag ble brentoljen kjøpt til 72,74 dollar. I handelen i Asia var den amerikanske referanseoljen lite endret, og vaket rundt 71 dollar pr. fat.

Svalestup
Tidlig på onsdag kom ukentlige lagertall fra det amerikanske energidepartementet. De viste riktignok uventet stort fall i råoljelagrene, men samtidig en enda større vekst i lagrene av raffinerte produkter, som bensin, diesel og fyringsolje. Dette skaper usikkerhet rundt etterspørselen, og får oljeprisen til å falle.

Den amerikanske referanseoljen WTI falt 1,87 dollar til 70,75 dollar onsdag, og har sunket omtrent like mye som Brent-oljen hittil i måneden. Så langt i desember har prisen falt 9 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere