NA24.no

Litt opp for DNO

Oljeproduksjon Tawke Nord-Irak DNO
Oljeproduksjon Tawke Nord-Irak DNO (DNO)
Sist oppdatert:
Oljeproduksjonen steg litegrann for DNO International i november.

Det viser den månedlige produksjonsrapporten fra oljeselskapet DNOs aktiviteter i Nord-Irak og Jemen.

DNOs produserende felter i Jemen viste en nettoproduksjon etter royalties på 4.693 fat per dag i november, mens produksjonen basert på DNOs eierandeler var på 7.748 fat per dag. I oktober lå nettoproduksjonen på 4.604 fat per dag og den eierbaserte produksjonen på 7.677 fat per dag. Produksjonen i Jemen ble solgt til prise rpå rundt 78 dollar per fat i november.

Når det gjelder produksjonen fra Tawke-feltet i den kurdiske delen av Nord-Irak så endte nettoandel av produksjonen på kun 3.685 fat per dag, mot 3.357 fat per dag i oktober. Eksporten av råolje fra feltene i Nord-Irak er fortsatt stoppet av de lokale myndighetene på grunn av krangelen om fordelingen av oljeinntektene med sentral regjeringen i Bagdad. All produksjonen fra Tawke blir solgt i det lokale markedet, og DNO har ikke oppgitt hva de får for oljen.

Oljeselskapet opplyser for øvrig at de startet boringen av brønnen Nabrajah-10 i slutten av november, og at boringen av en ny produksjonsbrønn på Bayoot-feltet i Jemen er godt i gang.

Det pågår ingen boreaktiviteter i Kurdistan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere