*Nettavisen* Økonomi.

Litt opp for Prosafe Production

Oljeproduksjonsselskapet økte driftsresultatet svakt.

14.05.09 08:17

Prosafe Production som er den tidligere divisjonen for flytende produksjon av olje og gass i Prosafe SE, har lagt frem tallene for første kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet ser et fortsatt tregt marked på kort sikt, men venter fortsatt på full rate for en av sine FPSO'er som gikk på venterate gjennom første kvartal.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Vil ikke presses
Selskapet signaliserer i tråd med resten av bransjen og tilsvarende selskaper på Oslo Børs at markedet for nye FPSO-prosjekter vil være tregt på kort sikt. Prosafe Production gjør det også klart at de heller vil la kontrakter gå fra seg enn å la seg presse til underby egne økonomiske forholdstall.

Prosafe Production forventer at det langsiktige markedet for denne type oljeproduksjonsløsninger vil fortsette å være gode. På kort sikt ser selskapet imidlertid tøff konkurranse på de få nye kontraktene som forventes sendt ut på anbud.

Litt opp
Prosafe Production hadde i de tre første månedene i år driftsinntekter på 60,6 millioner dollar, som er litt opp fra fjorårets første kvartal på 56,6 millioner dollar.

Driftsresultatet økte fra 22,1 millioner til 23 millioner dollar i samme periode. Resultatet før skatt sank derimot fra 32,5 millioner dollar i første kvartal 2008 til 9,4 millioner. Fallet skyldes i hovedsak en økning i rentekostnadene på 10 millioner dollar, samt urealiserte valutatap, mot gevinst i samme periode i fjor.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.