NA24.no

Litt svakere av PGS-flåten

Sist oppdatert:
Petroleum Geo-Services måtte se utnyttelsen falle noe siste kvartal.

Seismikkskipene til Petroleum Geo-Services ASA klarte ikke å opprettholde utnyttelsesgraden de oppnådde i tredje kvartal i det siste kvartalet av 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Utnyttelsen av seismikkselskapets flåte av fartøyer for innsamling av 3d-seismikk endte på 77 prosent i fjerde kvartal, mot 80 prosent i foregående periode. Hovedårsaken til nedgangen var dokkingen av fartøyet Atlantic Explorer, samt noe standby tid for flåten generelt.

Mens flåten hadde 3 prosent tid ved verft i tredje kvartal økte dette til 5 prosent i fjerde kvartal. Standytiden gikk fra null til 2 prosent i samme periode.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

I fjerde kvartal 2007 hadde PGS-flåten en utnyttelsesgrad på 69 prosent. Rederiet fortsatt å fjerde kvartal å ha brorparten av flåten på kontraktsoppdrag, 64 prosent, mens 13 prosent av kapasiteten var innen multiklient-studier.

PGS aksjen var opp over 11 prosent da tallene ble publisert ved lunsjtider tirsdag, men falt øyeblikkelig omkring 3 prosentpoeng på Oslo Børs.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere