NA24.no

Liv Johannson: - En kvinne kan ikke både være toppleder og passe små barn


- Folk tror jeg er så innmari rik. Det irriterer meg. Jeg vil at folk skal forstå at jeg ikke er rik, selv om jeg er en Johannson, uttalte Liv Johannson til Nettavisen.
- Folk tror jeg er så innmari rik. Det irriterer meg. Jeg vil at folk skal forstå at jeg ikke er rik, selv om jeg er en Johannson, uttalte Liv Johannson til Nettavisen. Foto: Ole Eikeland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Brødrene arvet alt fordi de var menn. Nå støtter Liv Johannson sin brors syn på likestilling i næringslivet.

Mens hennes to brødre fikk milliardverdier, ble Liv Johannson (78) og søsteren avspist med smuler.

Les også: Sønnene fikk milliardbedriften, mens døtrene fikk ingenting

Hennes bror og styreleder i Norgesgruppen, Knut Hartvig Johannson (80), skapte nylig furore da han stilte spørsmål ved om «det må være en 50/50-fordeling av toppledere» på et møte om likestilling i næringslivet. 

«Jeg tror ikke det er menn som holder kvinner nede. Jeg tror snarere det er kvinner som selv ikke vil, eller tør, eller kan – det er flaskehalsen,» sa han til DN.

Les også: Norges ukjente matvaremilliardærer panter flasker hos konkurrenten

- Så lenge det er kvinner som føder ... 

Nå får han støtte av sin søster Liv, som mener fotball-VM et et eksempel som viser forskjellene mellom menn og kvinner for «hvem er det som står og brøler som gorillaer på tribunene?»

Hun sier at hun er lei den politiske korrektheten i Norge.

Styreleder Knut Hartvig Johannson (80).

– Jeg synes Knut Hartvig uttalte seg fint på møtet. Jeg skjønner ikke at folk skriker opp om at man ikke kan ha slike holdninger. Så lenge det er kvinner som føder, blir det en forskjell mellom kjønnene uansett. Broren min sine uttalelser er blåst ut av proporsjoner. Det blir jeg helt oppgitt av, sier hun til DN.

- En kvinne kan ikke både være toppleder og passe på små barn

Hun mener det er kvinnens oppgave å passe på dem hvert fall det første året av barnas liv.

– Etter det må mannen trå til hvis kvinnen skal være leder. En kvinne kan ikke både være toppleder og passe på små barn. Men barnløse kvinner kan gjøre akkurat som de vil. De er helt på høyde med menn som ledere – for å ikke si bedre.

- Å ikke føle seg elsket, var verst 

Brødrene Knut Hartvig og Torbjørn arvet både eiendommer og selve halvparten hver av konsernet Johs. Johannson AS, som eier 69,24 prosent av Norgesgruppen med Joker, Kiwi og Meny.

- Det ikke å føle seg elsket av sin far, var verst, sa Liv Johannson i et intervju med Nettavisen for fire år siden.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere