LIVE: Se Stordalens party her

Finans- og kjendiseliten drikker 17. mai inn hos milliardær Petter Stordalen.

16.05.14 19:47
HTML EMBED

16. mai-festene til Stordalen er et must for «in crowden» i norsk finans- og kjendismiljø. Rundt 300 gjester går bananas på Oslo beste vestkant.

Etter det Nettavisen erxfarer brenner hotellkongen av mellom tre og fire millioner kroner på festen.

Nettavisen er tilstede og dekker begivenheten live. Sjekk livestreamen i toppvinduet.

Ikke alle er enige i at Stordalen bør svi av millioner på festen. Johanna Engen mener at milliardæren heller bør arrangere en fest for de fattige i byen.

- Jesus Christ! Herregud, hva kunne han ikke ha gjort. Jeg kjenner feberen stiger, sier Engen og sikter til feberen hun har fått i løpet av natten.

LES HER: - Stordalen bør gi alle tiggerne i byen en fest

Petter Stordalen har skapt hele sin formue selv, en formue som har rundet 10 milliarder kroner. Nettavisen har snakket med hotellkongen i forkant av dagens store fest.

God for 10 milliarder
Mye av formuen ligger i hotellkjeden Choice, men det er ikke bare hoteller som Stordalen driver med. Hans forretningsimperium består også av en stor eiendomsmasse til en verdi av over seks milliarder kroner, etter det Nettavisen erfarer.

Hans aksje- og obligasjonsportefølje er en verdi på godt over en milliard kroner og hans private formue, som inkluderer et av Norges feteste hus på Bygdøy, er på flere hundre millioner.

Korrigere man for gjelden i eiendomsporteføljen på i underkant av fire milliarder kroner, så er Stordalen god for 10 milliarder.

I tottene på Rimi-Hagen
Det har imidlertid ikke alltid vært like rosenrødt for turboinvestoren fra Porsgrunn. Han tjente sine første store penger som sjef for Stein Erik Hagens kjøpesentervirksomhet. Men i 1996 røyk Stordalen uklar med Rimi-Hagen og tok sin hatt og gikk.

Med seg fikk han 100 millioner kroner, penger han brukte på å kjøpe seg inn i Nordic Choice Hotels. Han brukte 40 millioner kroner på 40 prosent av selskapet.

I 2001 tok han over hele den nordiske hotellkjeden og siden har veksten vært formidabel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.