NA24.no

Liverpool-eier i trøbbel

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
George Gillett trenger 544 millioner kroner.

Pengene trengs for å refinansiere amerikanerens personlige gjeld. Som sikkerhet for gjelden har han stilt sin halvpart av Liverpool, ifølge SportsBusiness Journal.

NA24 - din næringslivsavis

Nekter for NHL-salg
Millionene må være på plass sent i januar. Med mindre Gillett klarer å få fremforhandlet i ny avtale. Liverpool-aksjonæren eier også NHL-lklubben Montreal Canadiens og NASCAR-teamet Gillett Evernham Motorsports. 70-årige Gillett nektet torsdag for at han også er på vei ut av ishockeylaget Canadiens .

- Klubben har aldri vært ute for salg. Vi har imidlertid mottatt mange salgsforespørsler, sa han til CBC Sports.

Ifølge Forbes er Montreal Canadiens den tredje mest verdifulle NHL-klubben. Canadiens er verdt 2,4 milliarder norske kroner.

Les også: Derfor hater Liverpool tabloidavisen

De 544 millionene 70-åringen skylder Mill Financial, som er en del av Springfield Financial Company, er lånt via Gillett Fotball. Dette selskapet eier aksjene i Liverpool.

Andre vil kjøpe gjelden
Og gjelden til George Gillett kan bli videresolgt - minst en interessent skal ha meldt seg til kreditor Mill Financial, skriver SportsBusiness Journal. Hovedpersonen ønsker ikke å kommentere saken, men allerede i løpet av de ti neste dagene kan gjelden hans være på andre hender.

Liverpools gjeld skal nå være på minst 4,17 milliarder kroner (575 millioner dollar). Anfield-klubben skylder både Royal Bank of Scotland og Wachovia betydelige beløper, men har sikret seg retten til seks måneders utvidelse av lånene til neste sommer. Men det spørs om de to blakke bankene har råd.

Gilletts Liverpool-partner Tom Hicks skal ha lånt pengene til å kjøpe laget fra JPMorgan Chase.

Les også: Liverpools onkler fra helvete

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere