NA24.no

Liverpool er solgt

Foto: Peter Byrne (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Tirsdag kveld var det fullt kaos. Onsdag morgen ble Liverpool FC enig med nye eiere.

Liverpool FC bekrefter onsdag morgen på sin offisielle hjemmeside at klubben er solgt til det amerikanske selskapet New England Sports Ventures (NESV), som fra før eier baseballaget Boston Red Sox.

Les den offisielle kunngjøringen her!

Betaler gjeld
- Jeg er henrykt over at vi har klart å sluttføre salgsprosessen som har vært omfattende og grundig. Styret bestemte seg for å akseptere budet fra NESV fordi det best møtte kravene vi i utgangspunktet stilte til en ny eier, sier Liverpools styreformann Martin Broughton.

Les også: Han blir Liverpools nye eier

- Vi har møtt dem i Boston, London og Liverpool gjennom flere uker. Jeg er meget imponert over det de har oppnådd, og over deres visjon for Liverpool FC, sier Broughton, som opplyser at de nye eierne vil nedbetale Liverpools enorme gjeld.

- Det gjør at vi nå kan fokusere på å investere i laget, understreker Broughton, som samtidig retter krass kritikk mot de tidligere eierne Tom Hicks og George Gillett.

Slakter Hicks og Gillett
- Jeg er bare skuffet over at eierne har prøvd alt for å hindre dette, slik at vi må sette i gang juridiske prosesser for å kunne fullføre salget, sier Broughton.

Det var nemlig drama i styrerommet på Anfield tirsdag kveld, i forbindelse med behandlingen av salget. Ved siden av budet fra NESV, skal også et bud fra asiatiske interesser ha vært på bordet.

De nye budene skal ifølge BBC Sport ha skapt full splittelse i Liverpool-styret. Styreformann Broughton, administrerende direktør Christian Purslow og kommersiell direktør Ian Ayre skal ha kjempet for å få Gillett og Hicks til å akseptere et av budene.

Gillett og Hicks skal ha svart med trusler om å kaste Purslow og Ayre ut av styret, for så å erstatte dem med Tom Hicks' sønn Mack Hicks og Lori Kay McCutcheon, som er visepresident i Hicks Holding. Dette er bekreftet også LFC i en offisiell uttalelse på sin hjemmeside.

Full krangel
De engelske representantene i styret skal ha ment at de nye budene var meget gode, mens Hicks og Gillett mente de var altfor lave.

Amerikanerne understreket i en pressemelding tirsdag kveld at de var interessert i å selge, men sa at det måtte være til «en rimelig pris som gjenspeiler de betydelige investeringene vi har gjort». De viste til at de har spyttet 270 millioner dollar inn i klubben, som likevel er nedtynget i gjeld.

Les hele meldingen hos Liverpool Echo

Onsdag kom altså meldingen om at Liverpool-styret har vedtatt salg.

Så gjenstår det å se hvordan Hicks og Gillette reagerer ...

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere