NA24.no

Liverpool fikk utsatt milliard-fristen

Foto: Lee Sanders/EPA
Sist oppdatert:
Eierne får et halvt år på seg til å betale tilbake flere milliarder kroner.

Klubbeierne, amerikanske George Gillett og Tom Hicks, har nå fått utsatt fristen for å innfri bankgjelden på 350 millioner pund (vel 3,6 milliarder kroner etter onsdagens kurs).

NA24 - din næringslivsavis

Det melder både The Guardian og Liverpool Echo.

Egentlig skulle duoen ha tilbakebetalt eller refinansiert lånene de har tatt opp i Royal Bank of Scotland og i den amerikanske investeringsbanken Wachovia innen 25. januar. Gillett og Hicks har tidligere slitt med å stable penger på beina, og det var knyttet betydelig spenning til hva som kom til å skje med eierskapet.

Men nå har de to kjøpt seg mer tid, og kan puste ut til den 24. juli. Banklånenen koster ligalederen 310 millioner kroner (30 millioner pund) årlig, og Liverpool er helt avhengig av Champions League-inntektene for å gå rundt, skriver The Guardian.

Samtidig gjør finanskrisen det nå svært vanskelig å hente inn nye, rike onkler.

- Vi er inne i den tøffeste økonomiske situasjonen i vår levetid, og det betyr at det neppe skjer noen klubbkjøp, sier Keith Harris, som tidligere har solgt Chelsea, Aston Villa og Manchester City.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere