*Nettavisen* Økonomi.

Liverpool kan bli kinesisk

Foto: Pa Photos/Scanpix

Og Torres blir bedt om å avvente situasjonen.

02.08.10 08:59

Fotballredaktør Tony Evans og Tony Barrett i The Times, begge med gode kontakter på Anfield, skriver mandag at Royal Bank of Scotland (RBS) er i forhandlinger med den kinesiske børsmegleren Kenny Huang om kjøp av Liverpool FC. Dette ifølge liverpool.no.

RBS er den største kreditoren til Hicks og Gillett.

Huang, som også har betydelige statlige midler i ryggen, skal ha kontaktet flere nøkkelpersoner på Anfield de siste ukene for å understreke seriøsiteten i hans bud og for å hindre at spillere blir solgt.

Ifølge The Times vil Fernando Torres i dag bli bedt om å utsette alle avgjørelser om sin fremtid før man vet resultatet av dette budet.

Huang skal være ivrig etter å prøve å få gjennomført kjøpet av LFC innen transfervinduet lukkes. Hans bud skal innebære garanti for at all gjeld i klubben slettes og at en ny stadion blir bygget så hurtig som mulig.

Kenny Huang har også tidligere vært involvert med sport og skal bant annet ha stått bak da basketstjernen Yao Ming gikk til Houston Rockets i NBA.

Dersom RBS skulle anbefale et bud fra Huang, vil avgjørelsen bli tatt av Liverpools styre og ikke av eierne Hicks og Gillett. Dette etter at de to amerikanerne ikke har vært i stand til å redusere klubbens gjeld på 237 millioner pund (omlag 2,4 milliarder norske kroner).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.