*Nettavisen* Økonomi.

Liverpool sa nei til 3,2 mrd.

Foto: AFP/Scanpix

Storklubbens eiere mangler cash, men nekter fortsatt å selge.

21.01.08 10:59

Liverpools økonomiske vanskeligheter fortsetter.

Søndag kveld lekket det ut at de amerikanske eierne har vendt tomlene ned til et uformelt tilbud fra en arabisk investorpool.

NA24 - din næringslivsavis

Må låne mer
Det melder nettutgavene til The Times, The Guardian og The Daily Mirror mandag formiddag. Dubai International Capital (DIC) ønsket også å ta over Merseyside-laget da amerikanske Tom Hicks og George Gillett kom inn på eiersiden for under ett år siden.

Istedenfor å selge John Arne Riise & co. til DIC, håper Hicks og Gillett å få på plass en midlertidig refinansiering på 3,745 milliarder kroner tidlig i denne uken. Et salg synes imidlertid uansett å være rett rundt hjørnet Men med refinansiering i boks håper de ikke fullt så rike onklene å kjøpe seg mer tid på å hente inn tunge budgivere.

Minst 4,8 mrd.
Ifølge The Daily Mirror må DIC legge minst 4,8 milliarder kroner på bordet før Hicks og Gillett vurderer å kvitte seg med sine aksjer.

I mellomtiden sliter duoen tungt med å hente inn de nødvendige 3,15 milliarder kronene som trengs for å bygge Liverpools planlagte storstue, Stanley Park. Og eiernes gjeldsbyrde henger over de røde.

I tillegg har Hicks, som magasinet Four Four Two i fjor høst anslo var god for 5,17 milliarder kroner, og Gillett slett ikke kommet på godfot med manager Rafael Benitez.

Vil pantsette klubben
Spanjolen vil ha mer penger til å forsterke et høyst variabelt Liverpool-lag, men den amerikanerne sliter med pengeflyten. De finansierte fjorårets oppkjøp på vel 2,26 milliarder norske kroner med et lån i Royal Bank of Scotland, og lånet skal innløses i februar.

Nå må de to refinansiere og låne mer til Stanley Park, og ønsker å stille klubbens eiendeler - ikke sine egne - som sikkerhet. Den planen har møtt kraftig motstand i Liverpool-styret.

Hicks avviser alt
Selv avviser Tom Hicks både at DIC eller noen andre har lagt inn bud. Men både The Times og The Daily Mirror har anonyme kilder som fastslår at amerikanerne og DIC har vært i uformelle samtaler en god stund.

- Jeg og min familie kommer til å være deleiere og gi vår aktive og entusiastiske støtte til manageren, spillerne og fansen i mange år fremover, sa Hicks søndag kveld.

The Times fastslår at Hicks uttalelser er «urealistiske».

Les alle fotballnyhetene på Nettavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag