NA24.no

Lønner seg å søke studielån nå

Foto: Comnet (Scanpix)
Sist oppdatert:
Lånekassen oppfordrer studentene til å være tidlig ute.

Studenter som har sikret seg studieplass til høsten, kan allerede nå søke Lånekassen om stipend og lån. Det lønner seg å søke tidlig.

– Vi oppfordrer alle som har fått studieplass, til å søke så tidlig som mulig. Studenter som søker før sommeren, vil få pengene til studiestart, så sant alle forhold rundt søknaden er i orden, sier Astrid Bugge Mjærum, informasjonsdirektør i Lånekassen.

Søk tidlig-konkurranse
– Alle med rett til støtte som søker innen 15. juni, er dessuten med i trekningen av fem iPad 2, forteller Mjærum.

Man kan søke om studiestøtte så snart man har fått opptak til en utdanning. Studenter som får svar fra Samordna opptak i juli, og elever i videregående opplæring, kan imidlertid ikke delta i søk tidlig-konkurransen.

Flere studenter
Ferske tall fra Samordna opptak viser at 108 600 har søkt seg til høyere utdanning i år, 5,3 prosent flere enn i fjor.

– Det blir spennende å se om økningen i antall studenter fører til at flere søker om støtte. Vi er godt forberedt til å ta imot og behandle flere søknader, sier Mjærum.

Til sammen søkte 385 000 om støtte fra Lånekassen til utdanning i undervisningsåret 2010–2011, 370 000 fikk støtte. Lånekassen delte ut om lag 20 milliarder kroner i lån og stipend i 2010–2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere