NA24.no

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)

Lønnskutt på 600.000 for å jobbe med Erna

Erna Solbergs kommende statssekretær Julie Brodtkorb godtar et lønnskutt på 600.000 kroner i året for å bli en del av Team Erna.

Mandag ble det klart at Brodtkorb slutter som direktør i pr-byrået JKL Group for å bli statssekretær på Statsministerens kontor.

Som pr-direktør har hun ifølge årsrapporten hatt en lønn på så vidt over 1,5 millioner kroner inkludert frynsegoder. Det er mer enn hennes kommende sjef Erna Solberg får som statsminister, nemlig 1,47 millioner kroner. Det skriver VG Nett tirsdag.

Men selv må den 38 år gamle trønderen ta et kraftig lønnskutt for å bli en del av statsministerens stab. Ifølge Statsministerens kontor tjener statssekretærene nå 841.500 kroner.

Det betyr at Brodtkorb går ned rundt 600.000 kroner i årslønn for å bli en del av det mektige teamet på statsministerens kontor. Brodtkorb slutter seg til sonderingene i morgen, og ifølge JKLs nye direktør Kjersti Oppen stopper lønnsutbetalingene til Brodtkorb fra pr-byrået fra i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere