NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Foto: Skaugen)

Lønnsom vekst i Skaugen

Rederikonsernet I.M. Skaugen kan vise til en klar økning i topplinje og marginer i første kvartal.

I.M. Skaugens vekst i det kinesiske skipsverftsmarkedet har slått positivt ut på både topplinjen og på driftsmarginene i første kvartal. Det viser rapproten for første kvartal lagt frem mandag.

NA24 - din næringslivsavis

I.M. Skaugen er som vanlig det første selskapet til å rapportere tallene for første kvartal, blant de børsnoterte selskapene som følger kalenderåret.

Økte marginer
Skaugen kan vise til driftsinntekter på 71,6 millioner dollar i første kvartal i år, mot 47 millioner dollar i samme periode i 2007. Veksten er i hovedsak fra selskapets inntreden i verftsmarkedet i Kina. Byggetjenester sto for 21,1 millioner dollar i første kvartal i år, mot kun 3,7 millioner i samme periode i fjor.

Driftsresultatet før salgsgevinster endte på 12,1 millioner dollar, som gir en driftsmargin på 16,8 prosent. I samme periode i fjor endte driftsoverskuddet før gevinster på 4,6 millioner og marginen på 9,8 prosent. Rederiet tok i første kvartal i fjor en salgsgevinst på 4,2 millioner dollar.

Resultatet før skatt endte på 8,3 millioner dollar, opp fra 5,65 millioner i samme periode i fjor, inkludert salgsgevinsten.

Alle de tre hovedområdene i Skaugen viste topplinje vekst i første kvartal sammenlignet med de tre første månedene i fjor. Bidraget til driften økte for både gasskipene i Norgas og verftsvirksomheten, mens lektringsvirksomheten i Skaugen PetroTras viste et mindre underskudd som i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere