NA24.no

LØNNSOMT: SAS én vei - Norwegian den andre

Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Ja, du kan ofte spare på å kombinere erkefiendene. Sjekk hvor mye.

Selv om Norwegian er prisledende på en rekke flyruter fra Gardermoen og landsdelene, er selskapet overraskende nok billigst i kombinasjon med SAS i opptil 20 prosent av tilfellene. Det viser siste utgave av Norsk Flyprisindeks.

Ikke overraskende har Norwegian ofte de laveste prisene, men ikke alltid. Ofte kan det faktisk lønne seg å fly med Norwegian den ene veien og SAS den andre.

Norsk Flyprisindeks sjekker hver fjerde uke prisnivået til ti europeiske og ti oversjøiske destinasjoner fra de fem største lufthavnene i landet, dvs. Gardermoen, Flesland, Værnes, Sola og Langnes. Prisene målt nå gjelder avreiseuke 6 (4-10. februar 2013), og her er en kombinasjon av Norwegian og SAS billigst i 11 av 50 tilfeller, dvs. rundt 20 prosent.

Det er særlig til Amsterdam, København, Paris og Stockholm at det lønner seg å kombinere de to flykonkurrentene.

For eksempel ligger den billigste tur-returbilletten fra Bergen eller Trondheim til Stockholm i uke 6 på 1.255 kroner med Norwegian og 1.347 med SAS. Velger man i stedet å kombinere den billigste utreisebilletten med den billigste hjemreisebilletten, kommer man ned i bare 1.031 kroner for en tur-retur som en kombinasjon av de to flyselskapene. Med andre ord en besparelse på mellom 18 og 23 prosent.

- Mange reisebyråer tilbyr en kombinasjon av to enkeltbilletter fra forskjellige flyselskaper. Disse attraktive kombinasjonene synliggjøres gjennom reisesøkemotorene, som dermed hjelper forbrukerne med å finne den aller rimeligste reisen. Så i disse tilfellene nytter det ikke å sjekke hvert flyselskaps hjemmeside, da de ikke gir noe overblikk over kombinasjonsmulighetene," forklarer Svein Erik Søgård fra Travelmarket.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere