NA24.no

Forbundsleder i Industri og Energi, Leif Sande.
Forbundsleder i Industri og Energi, Leif Sande. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Lønnsoppgjøret for 5.500 riggarbeidere til mekling

Totalt 379 arbeidere på fire flyterigger står klare til å streike fra torsdag morgen av hvis Riksmekleren ikke klarer å hjelpe arbeidsgiverne og fagforeningen til enighet i årets lønnsoppgjør.

– Vi håper vi slipper konflikt. Det forutsetter at arbeidsgiver aksepterer at frontfagsmodellen legges til grunn slik alle andre arbeidsgivere har gjort i årets mellomoppgjør, sier forhandlings- og forbundsleder Leif Sande i Industri Energi

Så langt har han fått tilbud om 0 kroner, hvilket han finner uakseptabelt. Også frontfagsmodellen innebærer et meget forsiktig lønnsoppgjør, men skal sikre økt kjøpekraft med en anslått ramme på 2,7 prosent.

Meklingen om overenskomsten i flyteriggområdet starter klokka 10 onsdag og fristen utløper midnatt natt til torsdag. Industri Energi har i første omgang meldt plassfratredelse for 379 medlemmer fordelt på fire innretninger og åtte bedrifter på norsk sokkel – men kan raskt trappe kraftig opp blant 5.500 medlemmene som er tilknyttet tariffavtalen.

Flyteriggavtalen omfatter ansatte på flyttbare offshoreinnretninger, samt plattformboring på permanent plasserte innretninger på norsk sokkel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere