NA24.no

LO-krav vil koste flesk

LO-kravet til AFP-pensjonister kan koste opp mot 15 milliarder årlig

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

LO krever at AFP-pensjonister skal fritas fra å jobbe lenger i takt med høyere levealder for å få full pensjon. På sikt vil det koste opp mot 15 milliarder kroner i året, skriver Aftenposten lørdag.

NA24 - din næringslivsavis

Hvis LO får gjennomslag for sitt krav, vil halvparten av innsparingen i pensjonsreformen som er vedtatt av Stortinget bli borte. Hovedhensikten med reformen har vært å skape et bærekraftig system, og hindre at fremtidens pensjonsutgifter løper løpsk på grunn av høyere levealder.

Halvert
Hvis LO får gjennomslag for at levealdersjusteringen ikke skal gjelde AFP- pensjonister, blir statens innsparinger som er beregnet til rundt 30 milliarder årlig, halvert.

Regjeringsnei
Statssekretær Jan Erik Støstad (Ap) i Arbeidsdepartementet mener det undergraver pensjonsreformen hvis store grupper unntas fra levealdersjusteringen.

- Levealdersjustering i folketrygden er et nødvendig grep for å trygge pensjonene og få seniorene til å arbeide noe lenger. Vi mener at vi ikke kan innføre levealdersjustering som et så sentralt grep for så å kompensere effekten av dette. Nå skal partene forhandle om AFP i tariffoppgjøret, og jeg er trygg på at de vil håndtere dette på en god og ansvarlig måte, sier statssekretæren til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere