NA24.no

LO-leder ber om Israel-boikott

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen får støtte fra et stort flertall medlemmene i privat sektor til årets meklingsresultat. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LO-leder Hans-Christian Gabrielsen får støtte fra et stort flertall medlemmene i privat sektor til årets meklingsresultat. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
LO-leder Hans-Christian Gabrielsen ba 1.200 fagforeningsledere støtte et krav om å boikotte Israel.

Utspillet kom under årskonferansen til ITUC, verdens største sammenslutning av fagorganisasjoner, skriver Dagbladet.

– Dialog eller resolusjoner har ikke hatt noen virkning. Derfor konkluderte LO-kongressen i 2017 med at vi må bevege oss mot en internasjonal, økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel, sa Gabrielsen til de fremmøtte fagforeningstoppene på konferansen i København tirsdag.

Kravet fikk imidlertid beskjeden støtte, og det virker ikke som om det blir vedtatt når det kommer opp til votering fredag.

Bakgrunnen for LO-kongressens boikottvedtak i fjor er Israels okkupasjon av den palestinske Vestbredden og blokaden av Gazastripen. LO har lenge jobbet tett med den palestinske fagbevegelsen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere