NA24.no

LO sier ja til null i lønnstillegg

Fra lønnsoppgjøret 2014: Fra venstre: forbundsleder Arve Bakke, riksmegler Nils Dalseide og administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen
Fra lønnsoppgjøret 2014: Fra venstre: forbundsleder Arve Bakke, riksmegler Nils Dalseide og administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)
Landsorganisasjonen kan ta til takke med null øre i sentralt tillegg i årets lønnsforhandlinger.

LO begrunner det med den usikre situasjonen i norsk økonomi og industrien.

Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) opplyste onsdag til VG at arbeidsgiverne kan tilby kun mellom 25 og 50 øre i generelt tillegg i vårens lønnsoppgjør, men LO mener det er greit å si nei takk selv til et så lite tillegg.

- Når situasjonen i norsk økonomi og vår industri er slik at det uansett vil dreie seg om ører i generelt tillegg i årets justeringsforhandlinger, må vi se et større bilde, sier Fellesforbundets leder Arve Bakke til VG.

Fellesforbundet er det største LO-forbundet i privat sektor og organiserer de industriansatte. Fellesforbundet er den drivende kraften i LOs lønnsoppgjør.

- Derfor kan det være greit med null øre i generelt tillegg, hvis det kan gi en konsesjon inn mot neste års hovedoppgjør, sier Bakke.

Samtidig forventer han at arbeidere i bedrifter som går godt, får gode lokale oppgjør i de lokale forhandlingene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere