NA24.no

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

LO skuffet over Høyre

Sist oppdatert:
LO-leder Roar Flåthen går hardt ut mot Høyre, som vil øke skatten for fagorganiserte.

Høyre foreslår å halvere skattefradraget for fagforeningskontingent fra 3.600 til 1.800 kroner.

– Det er skuffende at Høyre vil øke skatten for fagorganiserte, sier LO-leder Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Dette viser at Høyre ikke setter pris på å ha et organisert arbeidsliv der fagbevegelsen kan spille den rollen vi har gjort i den norske modellen, sier Flåthen.

Ikke overrasket
– Høyre viser sitt sanne ansikt når partiet nå svekker fagbevegelsen. Partiet gjør jo ikke noe med arbeidsgivernes tilsvarende mulighet til å trekke fra sin kontingent. Høyre stiller seg altså først og fremst på arbeidsgivernes side, sier Flåthen.

– Dette er for så vidt i tråd med det Høyre sa i valgkampen, så jeg er ikke overrasket. Men likevel er jeg skuffet, sier LO-lederen.

Som i 2005
Høyre-nestleder Jan Tore Sanner forsvarer kuttet i fagforeningsfradraget.

– Vi setter beløpsgrensen tilbake til det nivået som gjaldt under Stoltenberg I-regjeringen i 2005. Dette er i tråd med det svaret vi ga LO i årets valgkamp. Det er underlig at fagforeningsfradraget skal øke langt mer enn andre fradragsmuligheter. Høyre velger heller å øke minstefradraget med 3.500 kroner til alle arbeidstakere, sier Sanner.

Høyre «henter inn» en halv milliard kroner ved å halvere fagforeningsfradraget i partiets alternative statsbudsjett for 2010.

Den rødgrønne regjeringen plusset på 450 kroner i fagforeningsfradraget hvert av de fire årene i den forrige stortingsperioden. I neste års statsbudsjett er fradraget prisjustert med skarve 60 kroner.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere