*Nettavisen* Økonomi.

LO-streiken er over

TAR KAMPEN UANSETT: - Handel og Kontor har gjennom denne streiken vist at vi tar kampen for våre medlemmer, uansett hvilken arbeidsgiver vi møter, sier forhandlingsleder Bjørn Mietinen.

TAR KAMPEN UANSETT: - Handel og Kontor har gjennom denne streiken vist at vi tar kampen for våre medlemmer, uansett hvilken arbeidsgiver vi møter, sier forhandlingsleder Bjørn Mietinen. Foto: (Handel og Kontor)

Partene kom til enighet tirsdag kveld.

26.11.14 08:15

Ansatte i LO og åtte andre fagforeninger ble tatt ut i streiken. Dersom det ikke hadde blitt enighet tirsdag kveld, ville også ansatte i SV og Arbeiderpartiet blitt tatt ut i streik onsdag.

Partene ble enige om fullt innsyn i lønnsstatistikk, samt lønnsøkning på 12.000 kroner for lønnstrinn 28 til 45 og en lønnsøkning på 2,9 prosent for folk med lønnstrinn 46 og oppover.

Les også: Dette tjener LO-toppene

– Handel og Kontor har gjennom denne streiken vist at vi tar kampen for våre medlemmer, uansett hvilken arbeidsgiver vi møter, sier fagforeningens leder Bjørn Mietinen.

– Vi har fått ryddet av veien uenighet om det strategiske grunnlaget og hvordan innsyn i lønnsutviklingen for andre grupper skal praktiseres, sier styreleder i Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening og LO-sekretær Trude Tinnlund i en pressemelding.

Avtalen skal nå ut på uravstemning blant Handel og Kontors medlemmer.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.