NA24.no


Partileder Jonas Gahr Støre kan glede seg over det som trolig blir et rekordstort valgkampbidrag fra LO. Her er Støre avbildet på landsstyremøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo, 07.02.17.
Partileder Jonas Gahr Støre kan glede seg over det som trolig blir et rekordstort valgkampbidrag fra LO. Her er Støre avbildet på landsstyremøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo, 07.02.17. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

LO-topp varsler rekordantall millioner kroner i valgkampstøtte til Ap

Sist oppdatert:
LO maner til kamp for å hindre at dagens regjering får fortsette etter valget. Hans-Christian Gabrielsen varsler rekordhøy pengestøtte til Arbeiderpartiet.

Ved forrige stortingsvalg ga LO over åtte millioner kroner i valgkampstøtte til Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV. Det var 1,15 millioner mer enn ved det foregående valget. Nå ligger støtten altså an til å bli enda større, skriver Dagens Næringsliv.

GABRIELSEN: Hans Christian Gabrielsen i LO.

- Det er opp til LO-kongressen å avgjøre hvilket beløp vi ender opp med å gi. I 2013 bevilget vi seks millioner kroner til Arbeiderpartiet. Med tanke på hvordan utviklingen har vært under borgerlig styre de siste årene, så vil jeg være overrasket om vi ikke øker bevilgningen enda mer i år, sier Gabrielsen.

Les: Arbeiderpartiet vil skjerpe skattene, men ikke for sine egne støttespillere. De får skattelette.

Gabrielsen, som er klar favoritt til å rykke opp til ledervervet i LO på den samme kongressen, skal også mobilisere sine 900.000 medlemmer for å sikre et maktskifte til høsten.

- Vi er kampklare! Landet vårt har ikke råd fire nye år med borgerlig styre.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Fått med deg denne?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere