NA24.no

LO-topper ber Valla trekke seg

Sist oppdatert:
Flere tillitsvalgte i Fellesforbundet ber Gerd-Liv Valla trekker seg som LO-leder.

De tillitsvalgte reagerer både på at Vallas unnskylding overfor Yssen ikke var troverdig, og at det virker som at hun har løyet i Berit Reiss-Andersen-saken.

De som ber henne gå av er Jan Erik Arnøy, leder av Fellesforbundet i Helgeland, Roger Wangsbro, leder av Tromsø Bygningsarbeiderforening, Arnfinn Reinertsen, leder av Fellesforbundet Agder og medlem av forbundsstyret, Frank Heine Jensen, hovedtillitsvalgt i Skanska, Svein Lidahl, leder av Snekker og Tømmer i Trondheim og Finn Allan Westfjord, leder Fellesforbundet Nordre Nordland og Sør-Troms, viser en ringerunde som Dagbladet har gjort.

- Dette kan vi ikke leve med
- Dette er en alvorlig indikasjon på uro i LO. Det er svært uheldig at det reises tvil om Valla bør fortsette. Det kan vi ikke leve med, sier leder av Fellesforbundet Kjell Bjørndalen.

To tillitsvalgte sier at de støtter henne, mens fire sier at de hun må skjerpe seg.

Søtte fra nestlederen
Samtidig avviser LOs nestleder Roar Flåthen avviser alle spekulasjoner om at han skal overta Gerd-Liv Vallas jobb som LO-leder om kort tid. Han gir henne sin fulle støtte, skriver Dagsavisen.

Mandag klokken 11.30 er det ett nytt møte i sekretariatet i LO. Dette er et møte som har vært planlagt på forhånd, og der Valla etter planene ikke skulle delta på grunna av turen til Afrika, som hun avlyste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere