Lofotpils åpnet sin første ølflaske

VERDENS FØRSTE: Mikrobryggerieier Thorvadur Gunnlaugson fra Svolvær kunne lørdag åpne verdens første Lofotpils om bord i 50-års jubilanten MS «Lofoten» mellom de to hurtigrutehavnene i Lofoten.

VERDENS FØRSTE: Mikrobryggerieier Thorvadur Gunnlaugson fra Svolvær kunne lørdag åpne verdens første Lofotpils om bord i 50-års jubilanten MS «Lofoten» mellom de to hurtigrutehavnene i Lofoten. Foto: Gullik Maas Pedersen (Lofotposten)

Etter flere års planlegging ble korket jekket til om bord MS «Lofoten».

MS LOFOTEN (lofotposten.no): Et bedre sted å lansere Lofotpils brygget i Lofoten, av lokalt vann fra Lofoten, enn på den ærverdige 50-års jubilanten MS «Lofoten», mellom de to hurtigrutehavnene i Lofoten, blir vanskelig.

De siste dagene har hele staben på Lofotpils i Svolvær stått på dag og natt for å få ølet tappet på flasker og klargjort for lansering.

Lørdag var dagen der. Idemaker og gjennomfører Thorvardur Gunnlaugson, bryggerimester Clemens Neumann, brygger Claudia Hersenbein og 30 gjester kunne stige om bord i bussen i Svolvær med adresse Stamsund hvor selskapet skulle mønstre på hurtigruteskipet «Lofoten».

Lofotposten var med på lanseringen. Les originalsaken her.

Tre typer

En spent men avslappet bryggerieier hadde tre sorter øl klar: Pilsner, Hvetebrygg og Julebrygg.

Alle på flaske og litt uvant for ølpublikum i Lofoten. Flaskeølet er ufiltrert. Det er uklart. Altså ikke som industriølet, som er klart og gjennomsiktig.

– Et ufiltrert øl beholder aroma, protein og de gode smakene. Vårt flaskeøl, har som andre ferskvarer kort levetid. Det betyr for meg kvalitet, sier bryggerimester Neumann.

BRYGGERIMESTER: Thorvadur Gunnlaugson serverte bryggerimester Clemens Neumann verdens første Lofotpils. Foto: Gullik Maas Pedersen (Lofotposten)


Lofotpils på polet

Spesielt julebrygget falt i smak både hos landsmenn og utenlandske passasjerer. Dette er julebrygg som kombinert med sjokoladekake ble en vinner.

Ølet Lofotpils er alle klassifisert i den høyeste alkoholgehalten. Det betyr at ølet bare kan fås kjøpt på polet. Polet i Svolvær hadde ølet i hyllene allerede lørdag og 20 andre Vinmonopolutsalg får varene tilsendt mandag.

Også butikk

– Det sydligste polutsalget som har bestilt Lofotpils er Horten. Men allerede neste uke tapper vi øl for salg i butikk. Det blir mindre alkoholinnhold i det.

FORNØYD: Fornøyde ansatte og gjester hilste Lofotpilsen velkommen og klappet for brygget som ble servert om bord i MS «Lofoten». Foto: Gullik Maas Pedersen (Lofotposten)

På nyåret får vi også tappelinja for boksølet i gang. Boksølet vil bli filtrert, og dermed klart og gjennomsiktig i motsetning til flaskeølet som blir ufiltrert, sier Thorvadur.

Geir Inge Benoninsen i Sparebank1 Nord-Norge var med på lansering, og banken er i aller høyeste grad også med på finansieringen.

– Som bank er vår oppgave å løfte et godt prosjekt. Vi har hatt mange og gode samtaler med Thorvadur, og hans ide har vi tro på. Det finnes mange mikrobryggeri i landet. Noen er startet med en liten kjele i en garasje og utviklet der ifra. Thorvadur har lagt et annet løp. Han har lagt mye i kunnskap, utstyr, markedsføring og det som skal til for å etablere et fullskala mikrobryggeri fra dag en. Et mikrobryggeri med tappelinje for boksøl er i seg selv et paradoks, men viser annerledes tenkning, som vi har tro på, sa Benoninsen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.