*Nettavisen* Økonomi.

Løft for oljeprisen

Foto: (Scanpix)

Etter to dager med fall har prisen igjen tatt seg opp på det sorte gullet.

09.06.09 10:16

Markedet tror på økt etterspørsel og bidrar til oppgang i oljeprisen.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

På råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i juli omsatt for 68,80 dollar per fat. Det er 1,37 prosent mer enn da Oslo Børs stengte mandag.

- Krugman løfter prisen
Nyhetsbyrået Bloomberg peker på at løftet i oljeprisen kom etter at Nobelprisvinner Paul Krugman mandag uttalte at resesjonen i USA kan gå mot slutten senere dette året. Dette har fått markedet til å spekulere i at etterspørselen etter drivstoff vil øke.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Princeton-økonomen Krugman sa under et foredrag at han ikke ville bli overrasket dersom slutten på resesjonen i USA, vil finne sted en eller annen gang denne sommeren.

En svakere dollar har også vært med på å trekke opp oljeprisen. Investorer søker mer risikofylte investeringer, og olje blir sett på som et godt alternativ for også å beskytte seg mot inflasjonsrisiko. En dollar koster tirsdag formiddag 6,40 norske kroner.

Ny lagerrapport
I markedet venter man nå den ukentlige oljelagerrapporten fra amerikanske energimyndigheter som legges frem onsdag ettermiddag.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg venter snittet av analytikerne uforandret beholdning i råoljelagrene i forrige uke på 366 millioner fat. Det er ventet en økning i bensinlagrene på 1,15 millioner fat, mens destillatlagrene er ventet å øke med 1,05 millioner fat.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag