NA24.no

Lokal helt til krig mot kjemper

Sist oppdatert:
Russiske Alexander Ponosov vil kjempe mot giganter som Microsoft.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Skolelæreren Alexander Ponosov fikk heltestatus i russisk presse etter at han ble saksøkt for å ha brukt datamaskiner med ulovlig kopierte Microsoft-programmer i undervisningen.

NA24 - din næringslivsavis

Nå starter han en kampanje mot de store softwareselskapenes globale dominans, ifølge Reuters.

- Kan kun stole på militæret og marinen
Ponosov har annonsert at han starter en lobbygruppe som har som mål å redusere Russlands avhengighet av de store selskapene som Microsoft. Skolelæreren mener at disse selskapene er en trussel mot den nasjonale sikkerheten.

- Vår avhengighet av vestligeid software er en risiko for oss. I praksis taper vi uavhengigheten til dette landet, sier Ponosov som siterer tsar Alexander III med at Russland kun har to allierte, militæret og marinen.

Engasjert Gorbatsjov
Rettssaken mot Ponosov fikk stor mediedekning og den engasjerte blant annet Sovjetunionens tidligere president Mikhail Gorbatsjov, som skrev et brev til Bill Gates der han ba om at Ponosov skulle slippe straff.

Les mer her: Gorbatsjov ber Bill Gates vise nåde

Gorbatsjovs ønske ble imidlertid ikke fulgt da en lokal domsstol dømte Ponosov til å betale en halv månedslønn for å ha installert ulovlig programvare på skolens datamaskiner.

Store selskaper som Microsoft, Apple og Oracle håver inn milliarder på å selge lisensiert programvare verden rundt hvert år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere