NA24.no

Lokalavis avslører Røkkes jomfrutur

Foto: Aker
Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke har vært på første seiltur med sin gigantseilbåt.

Ifølge Røyken og Hurums Avis er Kjell Inge Røkke og hans kone Anne Grete Eidsvig på jomfrutur med deres nye gigantseilbåt.

Avisen skriver at båten ligger på den greske øya Samos, like ved byen Pythagorion. Gigantseilbåten skal allerede ha rukket på bli en «snakkis» blant lokalbefolkningen. Ifølge Røyken og Hurum Avis skal Eidsvig og Røkke ha vært i land for å jogge tirsdag, for deretter å vende tilbake i «lettbåten». Lett og lett, følgebåten er ikke mindre enn 52 fot.

Se bildene her:

Innrømmer stormannsgalskap
De gigantiske dimensjonene på den nye båten til Røkke, gjør at selv hovedpersonen selv må innrømme at han lider av stormannsgalskap.

I et brev til aksjonærene i Aker fra tidligere i år, skriver Molde-investoren at han har investert i det som kommer til å bli en av verdens største seilbåter og ser frem til å seile verden rundt med sin kone. Det fremgår videre i brevet at størrelsen på den nyervervede båten har vært oppe til diskusjon i familien, og at Kjell Inge til syvende og sist fikk det som han ville etter en ventetid på 12 år. Samtidig beskriver han seg selv som stormannsgal

- Jeg lider av gigantomani, skriver Røkke.

Og fortsetter:

- Vi var enige om å bygge en seilbåt på 66. Anne Grete mente fot, og jeg tenkte selvsagt i meter. Det ble 66 meter, skriver Røkke.

- Råeste båten verden har sett
Røkke fikk levert den fantastiske seilbåt fra Vitters-verftet i byen Zwartsluis i Nederland i februar 2011. Prisen på herligheten er minst 150 millioner kroner. Det er den berømte konstruktøren Ed Dubois som har tegnet båten.

Båten har en mast som er 83 meter høy, og har et seilareal på smått fantastiske 2.370 kvadratmeter. Båten er 66 meter lang, og har en bredde på 10 meter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere